Motive pentru care sa petreci vacanta de iarna in Azuga

Statiunile de pe valea Prahovei sunt in topul celor mai apreciate locatii in care oamenii isi pot petrece vacanta de iarna. Azuga, Sinaia, Busteni, Predeal, toate sunt locatii de vis pentru un concediu perfect. Toate unitatile de cazare din aceste statiuni au locuri rezervate cu cateva luni inainte pentru masa si distractia de Craiun si de Revelion. Azuga este statiunea care intr-adevar atrage turistii prin frumusetea locurilor, prin oportunitatile de cazare si de distractie. Cu mic cu mare, la Azuga distractia este garantata!

Statiunea Azuga este situata pe cursul superior al Prahovei, la altitudinea de 920 de metri. Are un aer ozonizat, curat, multiple oportunitati de cazare atat sub forma de pensiuni cat si sub forma de hoteluri si moteluri. Este un loc unde se poate ajunge iarna atat cu trenul cat si cu masina. Principalul motiv pentru care oamenii viziteaza Azuga iarna este domeniul schiabil cu dotari moderne, dar si pentru telegondola.

Iarna, turistii care viziteaza Azuga pot schia pe una din cele 6 partii special amenajate. Sunt locuri de unde turistii isi pot inchiria echipamente de schi, snowboard si saniute dar si antrenori personali pentru incepatori. Statiunile de schi cele mai importante din Azuga sunt: Sorica (cu instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zapada), Cazacu, Sorica Sud, La Stana, Cazacu Varianta si Cazacu Bretea. Exista si un traseu de snowboard foarte bine pus la punct.

Traseele de alpinism, posibilitatea practicarii sporturilor de iarna dar si de vara, posibilitatile de plimbare cu telegondola inaugurata in anul 2007 si care ofera turistilor sansa de a vedea intreaga statiune sunt doar cateva dintre motivele pentru care oamenii ar trebui sa viziteze statiunea Azuga pe perioada iernii.

Desi este una din cele mai mici statiuni de pe Valea Prahovei, aici turistii aleg sa isi petreaca concediul de iarna pentru posibilitatile de cazare pentru toate buzunarele. Sunt numeroase pensiuni acreditate, insa cazare gasesc turistii la tot pasul la localnicii care ofera camere de inchiriat in conditii de deplina curatenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *