In insula Mauritius din Oceanul Indian

Have you heard of paradise? Asa isi intampina oaspetii insula Mauritius din Oceanul Indian, o adevarata oaza de relaxare, cu plaje albe, umbrite de palmieri, apa turcoaz cu corali si enumeratia poate continua.
De cum pasesti pe aceasta insula din Oceanul Indian, retina iti este mangaiata de vastele plantatii de trestie de zahar si culturi de ananas, in care se mai vede din cand in cand ratacit un localnic in haine colorate care munceste pamantul.
Drumul insa este plin de surprize, acum te lasa sa te pierzi cu privirea printre plantatii, acum iti dezvaluie luciul oceanului sau casele ingramadite ale localnicilor.
Bucuria cea mai mare te incearca insa abia atunci cand ajungi sa ii cunosti pe cei care stau aici zilnic si care par cei mai norocosi oameni pentru ca se pot bucura de aceste peisaje. Insa nu este chiar asa. In Mauritius contrasteaza frumusetea resorturilor de lux (rupte parca din cartile postale) cu casele saracacioase ale localnicilor. Dar pentru turisti destinatia se prezinta ca un paradis, mai ales daca nu ies din resort iar cele mai luxoase iti ofera toate facilitatile. Mauritienii sunt prietenosi, cu zambetul pe buze si vorbesc franceza. Insula este insa un mix de influente indiene, chinezesti si chiar frantuzesti.
De ospitalitatea mauritienilor (1,2 milioane de persoane traiesc in Mauritius) s-au bucurat cel mai mult vest-europenii, germanii, francezii fiind printre cei mai importanti turisti ai insulei, si destul de putini romani, in jur de 1.000.
Este adevarat, insula se afla la peste 11 ore de zbor de Romania, insa amintirile pe care ti le ofera cantaresc mai mult decat durata calatoriei. Se ajunge usor cu Air France din Bucuresti, pe un zbor cu escala la Paris (sunt 14 zboruri pe saptamana spre aceasta insula).
Snorkeling, scuba diving, vizita la gradina botanica si pe culturile de ananas dar si o plimbare prin Port Louis, capitala insulei, toate se pot face aici in mijlocul Oceanului India. Si bineinteles ca intre aceste activitati va puteti racori cu specificul suc de trestie de zahar cu rom.

Am pregatit o Galerie Foto pentru ca pozele arata cel mai bine starea locului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *