Sagrada Familia, emblema Barcelonei

Am dedicat un post special pentru Sagrada Familia, adevarata emblema a orasului Barcelona si dovada geniului arhitectului Antonio Gaudi. Datorita notorietatii de care se bucura, la Sagrada Familia, situata chiar in centrul Barcelonei, se fac cozi de cateva ore bune la casele de bilete, cateva milioane de turisti vin anual sa vada basilica.

Primul pont pe care vi-l dau este sa cumparati biletele online de pe site-ul bisericii, unde va puteti alege intervalul orar in care vreti sa vizitati Sagrada. Sau puteti merge direct la un ATM Caixa, chiar de langa catedrala, si cumpara de acolo bilete.

DSC_0823

Sagrada Familia este inca in constructie prin 2026 va fi terminata constructia), desi lucrarile au inceput initial prin 1882. Emblema orasului este finantata doar din banii incasati pe bilete si din sponsorizari, nu din bani publici.

Constructia este spectaculoasa, fiind cea mai frumoasa catedrala pe care am vazut-o pana acum, atat din exterior cat si in interior. Primele schite au fost   realizate in 1882 de arhitectul Francisco de Paula del Villar, dar la un an dupa, Gaudi preia proiectul. Din pacate, nu a reusit sa isi vada opera finalizata (in 1926 moare calcat de tramvai in timp ce admira Sagrada).

Sagrada Familia are trei fatade, cea a Patimilor, a Gloriei si a Nasterii iar dupa ce va finalizata va avea 18 turnuri, cel mai inalt dintre ele reprezentandu-l pe Iisus Hristos, un alt turn pe Sfanta Fecioara iar restul pe cei patru evanghelisti si respectiv cei 12 apostoli.  Numele complet al acestei catedrale este Temple Expiatori Sagrada Familia.

sagrada familiasagrada familiasagrada familiaDSC_0770  DSC_0771DSC_0810 

Puteti face turul virtual la Sagradei Familia AICI

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s